Inici / Galeries / Gala de Reines i Reis 2023

Gala de Reines i Reis 2023

El Carnaval de Vinaròs va fer honor al títol de Festa d’Interès Turístic Autonòmic i el gran prestigi i popularitat aconseguit des que es recuperés fa 41 anys i és que la gran gala de les 30 reines i 1 rei de comparses va tornar a ser un grandiós espectacle de fantasia, llum, color i música, vist en viu per uns 8.500 espectadors, a més dels que el van seguir per diferents retransmissions per televisió i internet.
Aquest acte convertit en el principal de les festes, juntament amb les grans desfilades del cap de setmana vinent, que batran rècords de participació, va servir perquè es desvetllés com lluiran sobre les carrosses les màxima representants de cadascuna de les 31 comparses al circuit tancat que s’amplia per donar cabuda a tants comparsers.
L’honor de ser la primera reina a aparèixer es va guardar per a Marta Griñó Segura, perquè la seua comparsa, La Colla, és la primera a arribar al 40è aniversari. Marta va mostrar el seu vestit o “fantasia” anomenada Odisea’s Dream i creada per Griñó Team, amb la col·laboració de Rubén Querol.
L’última reina a aparèixer va ser la de la comparsa Esmuvi, amb Sofia Foguet Garcia que vestia “Entre la terra i el cel viu l’arxiris d’oxumare”, dissenyat per Juanjo Bas i Begoña Esteller. L’únic rei adult d’aquest Carnaval 2023, Marc Méndez Viver, de la comparsa Xé Quin Poc Suc, va vestir “Jaque a la reina” dissenyat per ell mateix.
A destacar també les comparses del 35è aniversari, com Tot a Orri amb la seua reina Ruth Miralles Arenós i ‘Va que xuta’, formada per xiquets i xiquetes i la reina de la qual és aquest any Mar Sánchez Polo. Així mateix, arriba als 10 anys ‘Ara sí que sí’, amb la seua reina Neus López Barranco. ‘On anem la liem’, compleix 5 anys amb Núria García Gango Príncep, que repeteix com a reina per segon any consecutiu.
La gala es va completar amb magnífics números de ball. Va ser oberta per l’actuació Safari Ubuhlanya de l’Acadèmia Locura, en què van participar 82 persones, disfressades d’exploradors i amb ritme africà, tot recordant la temàtica del present Carnaval.


Esmuvi va convidar els assistents a viatjar a través del so dels seus tambors i l’energia dels seus balls, i Gentsana va tancar la gala amb una actuació, brillant com totes les que ha fet des de l’any 1996, quan va començar a participar al Carnaval.
A més, el Carnaval de Torrevieja, l’altre valencià Interès Turístic Autonòmic, va estar present amb la participació especial del grup de ball “Aquí hay tomate”. Vinaròs ja va fer el mateix a la ciutat alacantina participant la comparsa ‘Locura’ al pregó. Ahir al matí, va tenir lloc una recepció oficial a l’Ajuntament de Vinaròs.
L’escenari havia estat decorat per Carlos Carsí García, autor d’escultures a parcs temàtics, decorats de cinema i teatre i festes falleres.
Els presentadors de la Gala, els comparsers Raquel Martínez León, mestra de professió i Javier Fresquet Peiró, reporter d’Atresmedia, van demostrar que viuen intensament el Carnaval, amb la seua complicitat amb les reines i el rei.
La gala va tenir un final esplendorós amb la irrupció de totes les reines i el rei ocupant tot l’escenari, desproveïts això sí de les espatlleres, mentre sonava l’Himne del Carnaval de Vinaròs. Van faltar això sí els habituals focs artificials.