Inici / Galeries / III Fira de Xocolate Lluís Santapau

III Fira de Xocolate Lluís Santapau

Vinaròs va viure el passat cap de setmana la tercera edició de la Fira de Xocolate Lluís Santapau, que durant tres dies estava instal·lada a la plaça Parroquial i la plaça de la Comunió.
Aquesta fira de xocolate, torrons i dolços nadalencs va tindre un total de 9 parades, 3 més que en l’edició anterior, obertes al públic en horari de matí i vesprada, de les 10 a les 13.30 hores i de les 17 a les 20.30 hores.


Com a novetat, enguany s’havia ampliat la programació respecte a la passada edició. Va haver-hi tres visites guiades pel centre històric de la ciutat, en les quals es va explicar la seua tradició xocolatera i es concloïa amb una degustació. Aquest itinerari guiat recorria els escenaris de les nombroses fàbriques de xocolate i antics punts de venda que estaven en el centre, des de la pionera fàbrica Gombau, que en 1795 es va inaugurar, convertint-se en una de les primeres a Europa, fins a l’última a tancar, la mítica fàbrica de Serret, passant per altres menys conegudes com les Adell, Martorell, Franco, Facund Fora, etc. Un altre dels escenaris per on es va passar va ser el carrer Sant Jaume, on va nàixer Lluís Santapau Egea (1906-1993), vinarossenc que dóna nom a la fira i pioner en la introducció de les tècniques de les figures de xocolate aplicada a les mones de Pasqua. Una altra de les novetats va ser una animació infantil teatralitzada el dissabte a la vesprada. Quant als tallers gastronòmics, va haver-hi un impartit per Vanesa Bustos el divendres a les 19h per a públic adult.

X.Flores/Fotos Isaac Molina i Pau Marmaña