Inici / Galeries / La Policia Local celebra el dia del patró, Sant Miquel

La Policia Local celebra el dia del patró, Sant Miquel

L’ntendent Juan Manuel Domènech rep el distintiu de la Creu Blanca als seus 25 anys de servei i es ret homenatge a Costi Nichita

La Policia Local de Vinaròs va celebrar amb una missa i una formació en la Plaça Parroquial un acte en honor al patró San Miguel Arcàngel, en el qual es va procedir al lliurament de condecoracions i felicitacions públiques a alguns dels seus components per serveis significatius durant l’últim any. Cal destacar que en total es disposa de 46 agents, a més de dos gossos ensinistrats per a la detecció de substàncies estupefaents.
L’acte de formació va tindre lloc després de la tradicional missa que celebrada a l’església Arxiprestal, on també van assistir representants de la Guàrdia Civil. D’altra banda, des de l’Ajuntament es va fer un reconeixement a tots els agents que han realitzat actuacions destacades per a la resolució de delictes o fins i tot gràcies a la seua intervenció han salvat una vida. En aquest cas, s’ha fet especial menció de la unitat canina per la seua important tasca en la detecció d’estupefaents, que en els dos últims anys, ha suposat un increment del 400% de les denuncies per tinença i consum de drogues, passant de les 54 registrades al 2019 a les 228 del 2021.
Alsina ha destacat la importància de la Policia Local i agraïa als agents “la gran tasca que realitzeu al municipi, d’una banda per a garantir la seguretat de tota la ciutadania, i d’altra banda, com a mediadors per a la resolució de conflictes”. Així mateix l’alcalde també remarcava la important feina dels agents davant de situacions d’emergència produïdes per fenòmens naturals i per la tasca de vigilància que realitzen al camp, en coordinació amb la Guàrdia Civil, per evitar robatoris.


Creu amb distintiu blanc per a l’intendent Juanma Domènech
L’alcalde va imposar la creu amb distintiu blanc a l’intendent cap, Juan Manuel Domènech, pels seus 25 anys de servei com a agent i cap del cos. “Volem agrair-te el tipus de prefectura que estàs exercint, la proximitat i el fet que tots els components de la plantilla se sentin a gust exercint el seu treball, amb tots els mitjans disponibles i facilitant la formació de cadascun de nosaltres”, va assenyalar una agent en nom de la plantilla de policia local. També va haver-hi un reconeixement a la col·laboració ciutadana, específicament en el cas de la desaparició d’un home de 83 anys que va ser localitzat en bon estat l’endemà, entre d’altres reconeixements.
Homenatge a la família de Constantin Nichita
Per acabar, es va retre un emotiu homenatge a Nichita, una persona molt vinculada a la localitat que sempre va col·laborar en tasques de seguretat de l’oci nocturn amb la Policia Local oferint tota l’ajuda possible als agents.