Inici / Galeries / Òscar Senén Orts rep l’Alè Vinarossenc 2022

Òscar Senén Orts rep l’Alè Vinarossenc 2022

El compositor i orquestrador Òscar Senén Orts va rebre el 24 de juny, dia de Sant Joan, a l’auditori municipal i de mans de la presidenta de la Fundació Caixa Vinaròs, Josefa Gondomar, l’Alè Vinarossenc 2022.
Senén va fer un repàs per la seua tranjectòria, donant unes pinzellades dels seus records d’infància i de les festes. « Tinc molt bons records d’aquells anys », va explicar. « Anys després, els meus amics es van apuntar a l’escola de música, i jo vaig demanar-ho als pares. Va ser un abans i un després a la meua vida. Els meus pares no entenien perquè la música m’absorbia, i a día d’avui encara em pasa. Des de que vaig rebre les primeres classes de tuba, es va convertir en la meua passió. I quan vaig entrar a la banda de música, alguna cosa nova va náixer en mi”, va explicar. Va començar a composar les primeres peces amb només 15 anys i una mica més tard, José Ramon Renovell va estrenar una de les seues composicions amb la banda de música, la qual cosa va ser un nou revulsiu en la seua gran afició per la música. Poc després va demanar als pares estudiar la carrera de música. “Des d’aquell moment m’han donat tot el suport per arribar fins aquí”, va dir. També va fer un repàs pel seu professorat per algunes escoles de música i direcció de bandes, com la de Catí, on va conèixer a la seua parella, Maria.


Després va aparéixer la oportunitat de que la Universitat de Berklee feia proves d’admissió a Espanya. “Va ser un somni fet realitat quan vaig rebre la carta d’acceptació per poder estudiar coposició per a cinema”, explicava. Quan es va graduar, va tornar a Vinaròs, on s’ha instalat de manera definitiva.
També va reclamar la construcció d’un nou auditori per a la ciutat, com “una inversió i no una despesa”.
L’acte d’entrega de premis va estar precedit de l’actuació de Marcel Tomàs amb l’espectacle “El comediant”.
Òscar Senén Orts és compositor i orquestrador per a cinema, televisió i videojocs. Va començar els seus estudis de música a l’escola de música de la Societat Musical La Alianza de Vinaròs, de la qual n’és membre, amb els Mestres José Ramon Renovell, Kiko Palacios i Juan Bta. Domènech. Va estudiar el grau superior d’interpretació (tuba) i composición a l’ESMUC (Barcelona).
Posteriorment es va graduar Summa Cum Laude en composició per a cinema i vedeojocs a Berklee College of Music a Boston, on hi va estudiar becat per la mateixa universitat.
Ha treballat en més de 90 projectes. Els seus crèdits inclouen pel·lícules com James Bond 007 (No Time To Die), Lego Batman, Terminator: Genesis, Pingüins de Madagascar o Kung Fu Panda 3, i videojocs com FIFA 19, Asgard’s Wrath o Assassin’s Creed : Unity-Dead Kings, entre d’altres.
A més de compositor, Òscar és també director d’orquestra, i ha dirigit fomacions com l’Orquestra Synchron Stage de Viena, la Budapest Symphony Orchestra, la Sofia Symphony Orchestra, l’Orquestra Filarmònica de Màlaga o l’Orquestra Simfònica del Vallès.