Inici / Galeries / Proclamació de les Reines, Dames i Cavallers

Proclamació de les Reines, Dames i Cavallers

Sebastián Casanova, mantenidor de la Fira i Festes

El mantenidor de les festes, Sebastián Casanova, va fer pregó del seu record de les festes d’antany, però també reivindicatiu. Va començar destacant que es poden viure després de les restriccions de la pandèmia unes festes plenes. “És una satisfacció molt gran veure de nou l’envelat ple i compartir unes paraules d’amor pel nostre poble i per estes festes”, indicava. Casanova va fer un recorregut pels seus records d’infantesa i joventut per les festes, i els canvis d’escenaris i de la manera de viure-les que han anat patint amb el pas del temps. “Eren molt importants les competicions esportives en este temps”, va dir, recordant la natació, el ciclisme o les carreres de motos, entre altres. També va recordar la frase de “Per sant Joan, bous”, destacant-ne la importància dels actes taurins de fa unes dècades, o lo plena que estava la ciutat per Sant Pere, i les grans verbenes. Va ser també un discurs reivindicatiu de les carències de la ciutat. “Què us semblaria si tinguerem un auditori com cal? Senyors polítics, posent-se d’acord i facen d’esta necessitat una realitat”, va indicar, arrancant els aplaudiments del públic. També va lamentar la falta de cinema a la ciutat i d’un Espai Carles Santos. A més, va reivindicar que la UJI “deixe de ser un campus tancat i deixe fer carreres a la comarca, com fa la Rovira i Virgili a Tortosa” i “que s’intente posar una estació intermodal -en referència al corredor del Mediterrani- o seguirem sent un poble només dedicat a serveis i turisme. Per últim, va demanar a la cort d’honor que disfruten de les festes i va agrair el treball de la comissió de festes.

De la seua banda, l’alcalde, Guillem Alsina, va mostrar la seua alegria per tornar a disfrutar de les festes després de les restriccions de la pandèmia. Va dir que era un honor fer el discurs com alcalde d’unes festes que ha viscut des de molt menut.
També va donar l’enhorabona a tota la cort d’honor, i va lloar el treball fet durant la pandèmia per superar-la. Per últim, va demanar a tothom que disfrute al màxim de les festes, recordant que la pandèmia “ens en va robar unes”. Durant l’acte de proclamació es va estrenar un video elaborat per Jordi Febrer, Anna Gil i Oriol Vidal (“Paripé Studio”), en el que apareixen representades bona part de les entitats vinarossenques.