Degustar el llagostí de Vinaròs sempre és una delícia. Però si es fa en el seu passeig marítim, amb un gran ambient, un dia assolellat i amb una bona varietat de propostes culinàries on triar, el plaer pot ser màxim. La ciutat va celebrar dissabte al migdia una gran festa dedicada al seu marisc per excel·lència. Una iniciativa renovada de l’abans denominada Festa del Llagostí que tenia lloc a l’agost i que ara, com a primera experiència, s’ha reconvertit en un Gastrofestival a finals de maig i en el millor escenari possible. És per això que la proposta de l’Ajuntament i de l’associació Vinaròs Gastronòmic es va convertir dissabte al migdia en una gran cita gastronòmica a l’aire lliure.
Les obres consistiran en l’adequació dels pluvials i de l’enllumenat públic, així com la renovació del paviment de la carretera i la millora dels senyals de trànsit
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat incrementarà les freqüències de bus a la línia de Vinaròs-Benicarló-Peníscola a partir del 20 de juny. Cal destacar que fins ara ha ampliat el número d’autobusos els dilluns, dimecres i dijous, i partir del 20 de juny, es posaran en marxa els reforços de l’estiu, que es podran incrementar en funció de la demanda.
La regidora d’Educació, Begoña López i el responsable de Cultura, Fernando Juan, van inaugurar l’exposició de treballs dels alumnes de la Escola d’Art de Vinaròs. Es tracta de més d’un centenar de treballs de diferents tècniques realitzats enguany i en cursos anteriors.
La professora de la Escola, Lara Domènech, va explicar que la Escola d’Art ofereix tallers d’octubre a maig en diferents disciplines, com a dibuix, ceràmica, retrat, tallers infantils, gravat i figura humana, i que la matrícula s’iniciarà al setembre. “Estem molt contentes amb el resultat malgrat les dificultats que hem tingut”, va assenyalar. En aquesta inauguració, la directora de la Escola d’Art, Cinta Barberà, va reivindicar unes instal·lacions en millors condicions. “Per la meua experiència de quasi 40 anys treballant ací, sé que la Escola d’Art és important per a un poble. Una Escola d’Art és cultura, un bé preuat i a vegades menyspreat. És esperança per als joves, que solen vindre perduts i descobreixen una porta a l’art. Per a la gent gran és una oportunitat per a desenvolupar aqueixa inquietud que per les circumstàncies no van poder desenvolupar de joves. Els quadres que veiem ací s’han fet amb molta il·lusió. Hi ha de molts nivells, però en tots hi ha un gran esforç i tenen molt mèrit, perquè s’han fet en circumstàncies molt poc favorables per a treballar. Hem hagut de canviar el tipus de pintura perquè una vintena de persones treballant amb aguarrás en una escola que no té cap finestra és molt dolent. No tenim cap mena de ventilació i la salut es ressent. A l’hivern els alumnes han hagut de portar-se abrics vells per a poder pintar amb ells perquè no es podia treballar amb fred. I a l’estiu hem aconseguit els 46 graus. Quan plou tots mirem a dalt perquè no sabem per on eixirà una gotera, i hem hagut de deixar els pinzells i començar a tirar aigua cap al carrer. És per això que aquests treballs tenen tant de mèrit. Perquè els alumnes que vénen és perquè els agrada l’art, malgrat aquestes condicions. Demanem que l’Ajuntament pose interés i arregle aquesta situació. La cultura és un bé, ens dóna satisfacció i fa que siguem millors cada dia”.
Con el cambio de fecha del Carnaval de Vinaròs no nos hemos dado cuenta y ya tenemos el verano a la vuelta de la esquina. Ya de normal en fechas señaladas nos entran las prisas por intentar perder lo que hemos ido ganando de peso durante este año y lo que no perdimos el anterior. A veces, la desesperación es tan grande que los métodos nos dan un poco igual mientras consigamos nuestro objetivo. En ese preciso instante, como si de casualidad se tratase, las dietas milagro y demás mafugadas que estaban esperando en un rincón escondidas a su momento, aparecen como que no quiere la cosa. No es algo nuevo, igual que no es algo nuevo que las Dietistas-N y demás sanitarios que nos preocupamos por la salud de nuestros pacientes, no nos cansamos de advertir de los problemas que conllevan este tipo de dietas y que, al final, no funcionan. Poco a poco, pico y pala, vamos haciendo mella en nuestros pacientes.
Kim Kardashian – wikipedia
Pero entonces llegan los influencers y te tiran todo tu trabajo por la borda. Hace unas semanas se celebró la Met Gala en EE.UU. El caso es que se presenta allí Kim Kardashian con el vestido icónico que llevo Marilyn Monroe cuando cantó el famoso “Happy birthday Mr President”. Todo fenomenal hasta que dice que para embutirse en ese vestido ha tenido que perder 7 kg en 21 días. De categoría. Es bastante habitual en Kim las oscilaciones de peso llamativas y sin sentido. Pero también tenemos el caso español. Rosalía también estaba invitada. Horas antes de la gala, no se le ocurre otra cosa que subir una foto embutida en lo que parecían bolsas de basura negra dentro de una sauna. Kim tiene 311 millones de seguidores en IG, Rosalía 20 millones. Influencers que promueven el uso de técnicas de deshidratación y dietas muy restrictivas simplemente para poder ponerse un vestido en una gala que realmente no servia para nada. (No creo que haga falta, pero este tipo de técnicas deshidratan durante un periodo corto de tiempo, es decir, lo que pierdes es agua no grasa, y aún así tienen consecuencias negativas para la salud). Esto lo vieron 320 millones de personas. De las cuales muchas o muchos no estarán contentos con sus cuerpos independientemente del peso que tengan y ven que, a las personas a las que se quieren parecer practican este tipo de técnicas. Por lo que lo más probable es que las copien. Esto, a largo plazo, conduce a trastornos de la conducta alimentaria que pueden ser muy serios.
Una alimentación saludable y sana y una vida activa es el secreto. Saludable, que elijamos la mayoría del tiempo materias primas y alimentos saludables. Sana, que sea mentalmente sana. Que mantenga una flexibilidad que nos permita una adherencia a lo largo del tiempo y no tener que estar tirando de dietas restrictivas o milagro una vez al trimestre.
Alba Atencia del Club Taekwondo Atencia i Martina Oms en representació de la Penya Barça van ser escollides dissabte a la vesprada mitjançant un sorteig celebrat a l’auditori municipal com a reines major i infantil de les pròximes Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs, que se celebraran del 18 al 29 de juny. Les corts d’honor creixen en aquesta edició en gran manera respecte al 2021, en passar-se dels 21 als 39 representants.
L’elecció es va dur a terme a l’Auditori Municipal, entre una gran expectació, especialment per part de familiars i amics de les dames i cavallers, amb presència de l’alcalde, Guillem Alsina i la regidora de Festes, Paula Cerdà. En les anteriors festes va haver-hi una menor representació, amb un total de 21 representants entre dames i cavallers de les corts d’honor major i infantil, però llavors hi havia encara restriccions sanitàries a causa de la pandèmia. Per a aquestes festes 2022 seran en total 39, és a dir, 18 més. Un total de 24 formen la cort d’honor adulta (17 més que en el 2021), representant a diferents entitats i 15 de la infantil (1 més que en el 2021), representant als col·legis de la ciutat i també a diferents entitats. En la cort infantil, hi ha 11 xiquetes i 4 xiquets. En la cort adulta, són 2 els representants masculins del total de 24 integrants, i com a curiositat, un d’ells és el president de la Setmana Santa, Marc Méndez Viver. Durant l’acte també es va donar a conéixer el cartell anunciador de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, obra del dissenyador gràfic vinarossenc Sebastian Casanova.
La cort d’honor la formen 39 dames i cavallers i és la més nombrosa de la història de les festes
Alba Atencia del Club Taekwondo Atencia i Martina Oms en representació de la Penya Barça van ser escollides dissabte a la vesprada mitjançant un sorteig celebrat a l’auditori municipal com a reines major i infantil de les pròximes Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs, que se celebraran del 18 al 29 de juny. Les corts d’honor creixen en aquesta edició en gran manera respecte al 2021, en passar-se dels 21 als 39 representants.
Hi participaran més de 300 alumnes de 8 centre educatius, a més del Grup de teatre Teatrèmol i la banda simfònica de la Societat Musical La Alianza
L’escenari del Vinaròs Arena de la plaça de bous acollirà el 28 de maig a les 19 hores la interpretació de la cantata “El cor de la terra”, emmarcada en l’ activitat educativa “L’Escola Canta”, de promoció de la música i el cant en valencià, organitzada pels centres educatius, la Conselleria d’Educació i amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs.
La regidora d’Educació, Begoña López i el responsable de Cultura, Fernando Juan, van inaugurar l’exposició de treballs dels alumnes de la Escola d’Art de Vinaròs. Es tracta de més d’un centenar de treballs de diferents tècniques realitzats enguany i en cursos anteriors.
Vinaròs va completar els dies 7 i 8 de maig les grans desfilades del Carnaval 2022, davant milers d’espectadors de molt diverses procedències que es van congregar al llarg de tot el seu recorregut i van aplaudir sense parar als més de 4.000 comparsers que van participar acompanyats de les seues reines i reis, a més de les al voltant de 60 carrosses decorades per a l’ocasió. Dissabte va ser el moment àlgid d’un carnaval que va demostrar perquè és una festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic i té intenció de ser-ho d’Interés Turístic Nacional. L’any de suspensió de la festa per la pandèmia i el retard fins a dates primaverals han augmentat les ganes de diversió dels vinarossencs i veïns de poblacions pròximes, i això s’ha notat en una molt elevada presència de públic tant en les gales, les desfilades, com en els esdeveniments que s’han realitzat en el recinte del carnaval durant tota la setmana.
Foment invertirà 7 milions en la construcció de 6 rotondes, un carril bici i peatonal, millores en l’asfalt, el drenatge a zones conflictives i l’enllumenat.
L’Ajuntament de Vinaròs i el Ministeri de Foment han aconseguit arribar a un acord per a la futura reversió municipal de la N-340a al seu pas pel terme municipal de la capital del Baix Maestrat, de 13 km, per on circulen uns 15.000 vehicles diàriament, a pesar que s’han realitzat diverses actuacions per a reduir-ho, com la nova variant i la gratuïtat de l’AP-7. L’alcalde, Guillem, Alsina, el primer tinent d’alcalde, Marc Albella i l’enginyer de camins i cap de servei de projectes i obres de la demarcació de Carreteres de l’estat en la Comunitat Valenciana, Álvaro Cuadrado, van explicar dilluns en una compareixença a l’Ajuntament els detalls de les obres que s’escometran abans que totes dues administracions rubriquen aquesta cessió. Alsina es va mostrar “molt satisfet” per aquest acord i va destacar que després de mesos de treball i reunions per fi s’ha arribat a un acord per rebre la carretera en òptimes condicions. En aquest sentit, agraïa “la bona disposició per part de la Demarcació de Carreteres a llarg de totes les reunions, perquè sempre han tingut en compte les nostres propostes i demandes per aconseguir un acord satisfactori per a les dues parts”. Segons indicava l’alcalde el següent pas és redactar el projecte amb totes les actuacions que s’executaran per adequar i millorar la seguretat viària de la carretera.
El 40 aniversari del Carnaval de Vinaròs mereixia una Gran Gala de Reines i Reis. Més encara que no va poder celebrar-se la passada edició a causa de la pandèmia. I així va ser. Per fi, les 24 reines i 7 reis que representen a les 31 comparses, van poder mostrar el seu secret més preuat i en el qual han estat treballant durant tant de temps: els seus espectaculars, creatius i colorits vestits. Un total de 31 fantasies van lluir en un imponent escenari decorat amb el tema central d’aquesta edició, “L’ Atlàntida”, i davant quasi 9.000 persones que van acudir a presenciar un esdeveniment únic. Un escenari de més de 15 metres d’altura dissenyat per l’artista faller Carlos Carsi, amb dos imponents poseidons i el seu trident que destacaven entre el treballat decorat, i una gran fotografia de Vinaròs submergida al fons de l’escenari. La gran gala es va iniciar a les 21 hores i va concloure passades les 23.30 hores, tot molt puntual, sense retards i sobre el previst. Van ser més de dues hores i mitja d’espectacle. El vídeo del compte arrere de 40 segons (en honor a aquest 40 aniversari de la festa), va fer referència al fet que l’any passat no va haver-hi carnaval degut a la pandèmia, i que era el moment de gaudir de nou. La gala la va obrir el rei de la comparsa Pan y Toros, el jove d’Ulldecona Joan Bel Marco, amb el seu vestit “Versalles, trosset de cel”, dissenyat per Sergi Creacions (aquesta comparsa complia el 35 aniversari) i la va tancar un altre representant masculí, Santi Queral Casanova, de la comparsa Depressa i Corrents, amb el seu vestit “Infernum” dissenyat per Marcela Sospedra i Esther Berbel. Molt aplaudides van ser les i els representants d’altres comparses que estaven d’aniversari, com El Pilà (35 aniversari) amb el seu rei Iván Chaler, “I sense un duro” (35 aniversari), amb Irta Vives com a reina, “La Morterada” (35 aniversari), amb el rei José Jiménez, “Els Mateixos” (30 aniversari), amb Sandra Navío de reina, “No en volem cap” (30 aniversari), amb Montse Salvador de reina, “Marxeta 87” (35 aniversari), amb Angela Fletcher de representant, “Els Dormilons” (35 aniversari), amb Jordan Orero de rei i “Xe quin poc suc”, amb Elena Mora de reina, complint el desé aniversari de la comparsa. I especialment la comparsa debutant, “Gent en dansa…i avant”, amb una espectacular actuació d’Eva Miralles Febrer. En finalitzar va haver-hi un xicotet piromusical amb una motivadora cançó de Dj Alesso (If i lose myself) i l’himne del carnaval mentre totes i tots els protagonistes sortien a l’escenari a ballar i acomiadar al públic.
Presentadors Paula Soler i Mario Adell van ser els presentadors, tots dos joves molt coneguts per tots els carnavalers. Els dos conductors d’aquesta gala van demostrar que porten el Carnaval per les venes, ja que Paula és membre de la comparsa “Tot a Orri”, i Mario ha desfilat amb la comparsa “Tomba i Tomba”. A més, Paula va sorprendre al principi de la gala i durant la mateixa amb constants canvis de vestuari i participant en actuacions. Aquest coneixement del carnaval de Vinaròs es va notar molt positivament en la seua interacció entre ells i en la seua complicitat amb les comparses. Actuacions Els gimnasos i acadèmies de ball de la ciutat van animar molt la gala amb les seues coreografies. Va ser el cas de Gentsana, Locura i Esmuvi, amb actuacions totes elles relacionades amb el tema central d’aquesta edició, L’Atlàntida, que es van intercalar entre les presentacions de reines i reis i van fer vibrar al públic assistent.
Vinaròs va viure diumenge 1 de Maig un altre gran dia de Carnaval amb la gran gala de reines i reis infantils, en el mateix escenari en el qual va tindre lloc la gal·la adulta (entre el carrer San Francisco i l’avinguda Febrer de la Torre) i les paelles, en una jornada d’excel·lent climatologia, amb un dia assolellat, sense vent i elevades temperatures. Van ser 22 reines i 2 reis infantils els protagonistes de la tarde amb els seus vistosos vestits i les seues ganes de ballar i animar al nombrós públic que, com en la gala anterior, va decidir acudir per a veure el lluïment de la “pedrera” del Carnaval de Vinaròs. Per segona vegada va haver-hi representació masculina en la “minigala” de reines i reis, un més que en l’anterior edició. En aquesta gala, que es va iniciar a les 19.30h, van intervindre també intercalant actuacions les acadèmies de ball o gimnasos Maribel Ruiz, Esplai, Locura i Gentsana. Un any més, la gala infantil va ser presentada per xiquetes, aquesta vegada van ser Carmen Guardino i Claudia Pablo.
Exemplars de tonyines capturades artesanalment amb ham esta campanya
Semana con una mar movida por chubascos y roles de viento. Se faenó a medias. Las extracciones fueron flojas. Y las valoraciones con altibajos. La pesca de arrastre, los siete bous decidieron faenar solo las cuatro primeras jornadas una hora más cada día. Subastaron cigala, gamba, calamar, pez de S. Pedro, pescadilla, gallo, salmonete, peluda, rape, galera, caracol, pulpo roquero, canana, morrallas, etc. El cerco ha finalizado la veda de abril. El mal tiempo no les dejaba operar tras el peix blau. El trasmallo varios días no calaron por el oleaje. Dos xarcieros capturaron con sus redes langostino. Tres pillaron sepia. Uno atrapó pagel. Otro lenguado. Y uno desembarcó langosta, cabracho y raya. Y el atún rojo con anzuelo, para el 2022 a la flota española artesanal, a cada barquita se le ha otorgado una cuota de 526 kg, o sea, 36 kg menos por embarcación respecto al 2021, ya que para la presente temporada, al dar más licencias (a más barquitas) el reparto de cuotas en kgs individuales ha bajado. En Vinaròs, para el actual año ha aumentado en 4 barcas (una de Les Cases), dando un total de 13 autorizadas, Así, el lunes, entre cinco llevaron ocho atunes de 45 kg. Luego hubo oleaje y no salían. El miércoles, una barca desembarcó tres piezas de 50 kg.
Tráfico portuario de pasajeros y cruceristas en España
Durante 2021 el movimiento de barcos de pasaje y de crucero continuó su lenta recuperación, para ser un total de 17,9 millones de personas que viajaron en buques desde nuestros puertos, o sea un 34,7% más respecto al pandémico 2020, pero aún lejos de los 37,6 mill. que se desplazaron en el 2019. En su desglose, los cruceros, el 1er puesto lo ocupó Barcelona con 520.854 viajeros. El 2º Las Palmas con 446.170. El 3º Baleares con 344.569. Y Castellón recibió tan solo dos cruceros con un total de 1.197 cruceristas.
El 40 aniversari del Carnaval de Vinaròs mereixia una Gran Gala de Reines i Reis. Més encara que no va poder celebrar-se la passada edició a causa de la pandèmia. I així va ser. Per fi, les 24 reines i 7 reis que representen a les 31 comparses, van poder mostrar el seu secret més preuat i en el qual han estat treballant durant tant de temps: els seus espectaculars, creatius i colorits vestits. Un total de 31 fantasies van lluir en un imponent escenari decorat amb el tema central d’aquesta edició, “L’ Atlàntida”, i davant quasi 9.000 persones que van acudir a presenciar un esdeveniment únic. Un escenari de més de 15 metres d’altura dissenyat per l’artista faller Carlos Carsi, amb dos imponents poseidons i el seu trident que destacaven entre el treballat decorat, i una gran fotografia de Vinaròs submergida al fons de l’escenari. La gran gala es va iniciar a les 21 hores i va concloure passades les 23.30 hores, tot molt puntual, sense retards i sobre el previst. Van ser més de dues hores i mitja d’espectacle. El vídeo del compte arrere de 40 segons (en honor a aquest 40 aniversari de la festa), va fer referència al fet que l’any passat no va haver-hi carnaval degut a la pandèmia, i que era el moment de gaudir de nou.
® Ajuntament de Vinaròs -
Tots els drets reservats