Inici / Reportatges / La Muixeranga de Vinaròs tanca la temporada amb una diada

La Muixeranga de Vinaròs tanca la temporada amb una diada

Les tonades de la Muixeranga van tornar a sonar a Vinaròs el dissabte passat, 11 de desembre. A les 12 del matí, la música del tabalet i la dolçaina anunciaven la presència de la colla muixeranguera de la ciutat a la plaça Parroquial, engalanada amb decoració nadalenca i un molt bon ambient de públic.
En els últims anys, la Muixeranga de Vinaròs sempre tanca la seua temporada amb una Trobada a l’octubre, en la que convida a una o dues colles muixerangueres. Enguany l’actual pandèmia de coronavirus ha comportat per a les muixerangues la prohibició quasi total de fer assajos i actuacions fins fa poc més d’un parell de mesos i algunes activitats continuen sense estar recomanades, entre elles, fer trobades.
Malgrat tot s’ha volgut igualment compartir amb la ciutat de Vinaròs el resultat dels assajos d’aquesta temporada. Com totes les actuacions d’aquesta etapa de la pandèmia ha sigut una mica estranya, perquè calia portar la mascareta i observar tot el protocol anti-covid, però totes suposen un pas important cap a la normalitat. Està sent una poc com tornar a començar i retrobar-se. Potser amb menys nervis, però amb molta il·lusió i emoció.

Va ser una actuació ràpida, malgrat que es van fer cinc figures. Potser la més complexa era la campana, figura molt visual en què la xiqueta puja dalt de tot, obre els braços i després es despenja com el batall d’una campana. Totes les figures es van fer amb seguretat i sense cap incident, acompanyades pels aplaudiments del públic i de la música del tabal i la dolçaina.
L’actuació es pot considerar senzilla, ja que no va implicar muixerangues de més de tres alçades, però després de tant de temps sense activitat és tot un èxit. A més, la Muixeranga de Vinaròs es caracteritza per la seua tècnica i seguretat, sent actualment un objectiu primordial el fet de recuperar les fites pre-COVID-19 pas a pas i amb confiança. Esperem l’any vinent amb molta il·lusió i ganes, esperant que per fi, ara sí, tot haja tornat a la normalitat.