Inici / Reportatges / Presentació de la Setmana Santa de Vinaròs

Presentació de la Setmana Santa de Vinaròs

Per primera vegada hi haurà una processó infantil i es canvia la ubicació de la exposició de miniatures, enguany a la Cotxera de Batet

El president de la Federació de Confraries de la Setmana Santa de Vinaròs, Sebastián Torres Camós, i el regidor de Cultura, Fernando Juan, van presentar dilluns la programació de la Setmana Santa de Vinaròs, que compta amb un pressupost municipal de 12.000 euros, i amb la col·laboració també de la Fundació Caixa Vinaròs i la Diputació.


Una programació que s’estén del 17 de març al 9 d’abril i que compta amb la gran novetat de que per primera vegada se celebrará una processó infantil.
Els actes s’inicien el 17 de març amb la processó de les 7 Paraules i la XXXVIII Festivitat de la Serena Majestat del Crist dels Mariners a les 21.30 hores. El 25 de març a l’església Arxiprestal hi ha programat un concert del Cor de la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda.
El 31 de març tindrà lloc la Processó de la Verge dels Dolors pels carrers de la ciutat, i a la seua arribada a l’església Arxiprestal es llegirà el pregó, a càrrec d’Amparo Salvador, presidenta de Càritas Vinaròs. Es comptarà també amb l’actuació de la Coral Juvenil Sant Sebastià.
El dissabte 1 d’abril a les 12 del matí se celebrarà la primera processó infantil de la Setmana Santa de Vinaròs. La sortida és des de l’església Arxiprestal i després s’iniciarà un recorregut pels carrers del centre de la ciutat. I a la vesprada està previst la XVI Trobada de Bombos i Tambors organitzat per la Confraria Crist de la Pau, amb concentració en la plaça Parroquial en el qual participaran les bandes de les províncies de Castelló, Tarragona i València.
El diumenge 2 d’abril a les 11 del matí tindrà lloc a l’església de Santa Magdalena la Processó de la Borriquilla i la posterior benedicció solemne de rams en la plaça Primer de Maig. Aqueix dia, a l’església Arxiprestal, a les 12 hores hi haurà una processó fins al pas marítim, on es procedirà a la benedicció de rams, i a la volta se celebrarà una santa missa.
A les 13.30 hores s’inaugurarà l’exposició de miniatures en el centre d’inspiració turística de la Cotxera de Batet, oberta del 2 al 8 d’abril, i a les 17 hores el Via crucis en l’ermita.
El 5 d’abril, Dimecres Sant, a les 5 del matí se celebrarà la processó de la Matinada, amb sortida des de l’actual auditori municipal i que comptarà amb una prèvia actuació de Gentsana.
El 6 d’abril, Dijous Sant a les 17 hores hi haurà l’exposició de passos de les Confraries de la Setmana Santa a la plaça Parroquial i a les 18.30 hores es farà el toc excepcional en el campanar per part de la banda de bombos i tambors de la Confraria Crist de la Pau. Posteriorment, a les 21 hores amb inici i fi des de la plaça Parroquial, la Processó del Dijous Sant.
El 7 d’abril a partir de les 20.15 hores i pel mateix recorregut tindrà lloc la processó del Divendres Sant.
I el diumenge 9 d’abril a les 10.30 hores la Processó de la Trobada posarà fi als actes religiosos.

Per aquestes dates la regidoria de Turisme ha preparat dues interessants rutes guiades els dies 1 i 8 d’abril, amb el títol “Vinaròs entre la il·lusió i la realitat”, un recorregut per a descobrir els monuments i enclavaments més destacats, seguint les petjades de les arquitectures fingides i explorar els secrets millor guardats de l’església Arxiprestal.
El 8 d’abril a l’església Arxiprestal també hi ha prevista una conferència sobre el Sant Calze de La última Cena i posteriorment un concert de la Coral García Julbe.